Monument for a cloudy rainy foggy day
Ria Pacquée
KAAP, ‘t Leeshuus, Antenne & Mu.ZEE
Ode aan een bewolkte, regenachtige, mistige dag

In een stad als Oostende dreigt op het eerste gezicht de verveling toe te slaan op bewolkte, regenachtige, mistige dagen. Terwijl het net ook op die dagen is dat de stad en de kust heel stemmig en inspirerend kunnen zijn en zich op een andere manier kunnen openbaren.

Ria Pacquée’s Monument for a cloudy rainy foggy day brengt gepaste hulde aan de atmosferische paria der dagen aan de Belgische kust. Het monument is opgebouwd uit puzzels van foto’s die Pacquée maakte tijdens haar wandelingen in Oostende.

Met 36 puzzels bouwt ze op drie verschillende plaatsen een totem van 1 meter hoog. Bezoekers van het monument kunnen op individuele basis een puzzel oplossen die recht geeft op een gratis toegangsticket voor Mu.ZEE. De 36 opgeloste puzzels worden ook uiteindelijk getoond in Mu.ZEE. Monument for a cloudy rainy foggy day verdwijnt dus niet maar verandert van vorm. De drie puzzeltotems slinken geleidelijk aan en transformeren naar een fotografische installatie die een artistieke ode is aan Oostende, in gang gezet door de verveling op een bewolkte, regenachtige, mistige dag!

 
*|END:WEB_VIDEO|*
Dit mo(nu)ment werd ingehuldigd in 't Leeshuus op vrijdag 7 augustus in bijzijn van de kunstenaar.